Arne Jacobsen ure

Arne Jacobsen er anerkendt som en af de mest indflydelsesrige danske arkitekter og designere, berømt for sin evne til at skabe værker, der er både tidløse og nyskabende. Med et ry, der strækker sig langt ud over Danmarks grænser, er Arne Jacobsen kendt for sine ikoniske stole, arkitektoniske bedrifter og stilfulde ure, der alle reflekterer hans vision om funktionalitet og æstetik.


​Pind J. Design præsenterer stolt en omfattende kollektion af Arne Jacobsens urdesigns, som hver især repræsenterer en del af dansk designhistorie. Fra det historiske Station ur, der debuterede i 1903, til det elegante Roman ur, oprindeligt designet til Aarhus Rådhus, tilbyder vi et bredt spektrum af Arne Jacobsens tidløse urværker.

Læs mere

Luk

Filter luk X
Vælg sortering

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen står som en monumental skikkelse inden for dansk arkitektur og designhistorie, anerkendt vidt og bredt for hans innovative og evigt moderne møbelværker. Han er internationalt fejret for sin kollektion af banebrydende stoledesigns, heriblandt de berømte Syveren, Myren, Svanen og Ægget. Arne Jacobsens talent strakte sig også til bygningsværker, med mesterværker som Danmarks Nationalbank og SAS Royal Hotel i København som bevis på hans dygtighed.

 

Arne Jaocbsens unikke bidrag omfatter også hans ure, som har opnået status som tidsløse ikoner, der efter en periode med mindre synlighed har genfundet deres plads i rampelyset. Hans introduktion af moderne principper i dansk design er tydelig i hver eneste af hans værker, hvor funktionalitet altid var et nøgleelement - inklusiv hans ure. Derfor er vi hos Pind J. Design stolte over at tilbyde et omfattende udvalg af Arne Jacobsens berømte ure, der repræsenterer mere end blot tiden, men en del af historiens designklassikere.

 

Historiske designklassikere

Er du på jagt efter et ur, der kombinerer klassisk elegance med et moderne udtryk, kunne et ur fra Arne Jacobsen være det perfekte valg. Arne Jacobsens design har forbløffet og inspireret verden siden deres udkommelse og fortsætter med at gøre det. Dette gælder ligeledes for hans urdesigns.

 

Disse ikoniske runde vidunderer, der har spllet en rolle i adskillige af Arne Jacobsens arkitektoniske projekter er tilgængelige her hos Pind J. Design. At eje et Arne Jacobsen ur er at besidde et stykke designhistorie, en evig klassisker, der vil stå imod tidens forløb. Udforsk vores sortiment af Arne Jacobsen ure og vælg dit næste bord- eller vægur hos Pind J. Design i dag. Et valg, der udentvivl vil berige dit liv.

 

Arne Jacobsen Station ur

Arne Jacobsens allerførste urdesign, kaldet "Station", så dagens lysi 1903 efter opfordring fra Lauritz Knuden direktør, H. J. Hansen, for hvem Arne Jacobsen tidligere havde designet en villa for. Dette blev startskuddet til et elektrisk bordur med og uden alarmfunktion. I dag hører Station uret til blandt Arne Jacobsens mest populære værker. "Station" uret fås som bord- og vægur hos Pind J. Design.

 

Arne Jacobsen Roman ur

Efterfølgende skabte Arne Jacobsen Roman uret, som oprindeligt var tiltænkt Aarhus Rådhus, indviet i 1942. Egentlig var Rådhuset designet uden tårn, og dermed også uden det ikoniske tårnur, fordi det ikke stemte overens med Arne Jacobsens filosofi om funktionalitet. Men efter folkelige protester blev tårnet tilføjet. Pind J. Design tilbyder dette særlige Roman ur af Arne Jacobsen både som bord- og vægur.

 

Arne Jacobsen City Hall ur

Videre til et andet rådhusprojekt, i 1956, stod Arne Jacobsen bag designet af Rødovre Rådhus, hvor han påtog sig ansvaret for hver eneste detalje, inklusiv rådhusuret. Det resulterede i skabelsen af City Hall uret, som oprindeligt var lavet til netop dette rådhus og blev indrettet med Arne Jacobsens egne designmøbler. City Hall uret kan fås hos Pind J. Design som bord- og vægur.

 

Arne Jacobsen Bankers ur

Arne Jacobsens sidste urdesign var Bankers uret, skabt til Danmarks Nationalbank i 1971, efter at Arne Jacobsen vandt konkurrencen om at tegne Nationalbanken i 1960. Nationalbankens bygning blev færdiggjort i 1978, syv år efter hans død. Bankers uret er placeret i bankens hovedlobby, som strækker sig over 20 meter gennem bygningens forskellige niveauer. Pind J. Design har dette klassiske urdesign i både bord- og vægur.

 

Opdag vores omfattende soritment af Arne Jacobsens ure og lad dig indfanges af disse tidløse, enestående designs, som udgør en stor del af Danmarks arv for designhistorie. Ved at vælge et ur fra Arne Jacobsen sikrer du dig et unikt tidshistorie, der vil følge dig gennem livet.