LIGE NU // Få 20% Rabat*  

STINE A heart Jane Kønig heart Nordahl Andersen

*Se tilbudsbetingelserne her

  LIGE NU // Få 20% Rabat*  

STINE A heart Jane Kønig heart Nordahl Andersen

*Se tilbudsbetingelserne her
Background Hex code / Color Name: #fee57c

En gylden fremtid

Vores ansvar hos Pind J. Design Guldsmedie

Guld er eksklusivt, det er smukt, og det er uforgængeligt. Vi synes ikke, at det er så underligt, at det er et af de mest elskede materialer blandt både jer smykkerbærer og os guldsmede. Men vi har dog lidt blandede følelser omkring den "beskidte" branche. Så derfor vil vi gerne hjælpe miljøet, og skabe en ny og bedre fremtid.

 

Guldminer udleder store mængder CO2 og kemikalier

Vi må bare erkende, at der ikke findes en type guld, som vi hos Pind J. Design kan købe med god klimasamvittghed. Det er ikke gået vores næse forbi, at mængden af guld som udvindes og metoderne, kræver rigtig meget energi. Det gælder transport og opvarmning, og det energiforbrug forurener CO2 ud i vores klima. Især kviksølv er brugt til at udvinde guldet, og det er et kæmpe forureningsproblem for minearbejderne, byerne omkring guldminen og dyrene der lever i nærheden. De risikere at blive udsat for forgiftning fra brugen af kviksølv. 

 

https://samvirke.dk/artikler/groent-raad-elsk-de-guldsmykker-du-allerede-har

 

Hvad kan vi gøre?

Vi er klar over, at vi som guldsmed aldrig nogensinde bliver 100% bæredygtig, men det er vigtigt, at vi kan tage ansvar, være ærlige og forsøge at løse nogle af problemerne.
Hos Pind J. Design har vi siden 1985 haft kunder, som kommer ind i vores butik med gammelt guld eller sølv, som de gerne vil have omsmeltet til et nyt smykke. Netop det at indkøbe gammelt guld og sølv til omsmeltning og skabe nye smykker ud af det, bliver vores bærebygtige løsningsforslag til en grønnere omstilling.

 

"Vi vil gerne være bæredygtige, men det tager bare tid, og det tager tid at vende folk til det. Jeg kan mærke at alle vil det, og det er fedt. Jeg tror på, at det er vejen frem"

Direktør
Thomas Pind

 

 

Hvad kan du gøre?

Vi giver jer muligheden for, at være med til at gøre en forskel for vores klima og vores branche. Har du eller din familie gammelt guld eller sølv i gemmerne, så vil vi anbefale, at gribe muligheden til at få noget lavet noget smukt og personligt ud af det. Er du interresseret i at vide mere om processen, så skal du se vores video nedenfor, som viser hvordan noget gammelt sølv, kan blive til en ny ring.

 

 

Hvilken betydning har hjælpen?

 

Når vi omsmelter gammelt guld eller sølv til nye smykker så:

1. Reducere CO2 udslippet

2. Genanvende, geninstandsætte og gensælge i den Cirkulære økonomi

3. Bekæmpe kemisk forurening af naturen 

4. Sætte en stopper for udledning af kviksølv i naturen fra ulovlig minedrift

5. Sikre en bedre fremtid for miljøet

6. Gøre en forskel for branchen

-->